De zomer in Berwang

Dankzij de hoogte is het heerlijk wandelen in de zomer. Rinnen, Brand, Mitteregg, Namlos, Anrauth, Kleinstockach, Bichlbächle en Kelmen: de vele nabijgelegen gehuchten en dorpen zijn gemakkelijk bereikbare bestemmingen. Natuurlijk kun je het ook wat (in)spannender maken door een van de toppen te beklimmen.


Een mooie tocht is de Rotlechkloof, die op slechts een korte wandeling van ons huis ligt. Vanaf het uitzichtplatform kun je de Rotlech waterval bewonderen. Of de “Highline 179” Europa’s langste hangbrug

Of wat dacht je van de Thaneller, 2.341 meter boven zeeniveau? Hoog boven Heiterwang troont de Thaneller met een prachtig uitzicht over Berwang en het glinsterende turquoise water van de Heiterwangersee. De Thaneller kan in de winter worden beklommen als skitourtocht en in de zomer als wandeling of trailrun voor bergsportliefhebbers!


Wil je het wat stoerder doen dan is de Zugspitze 2.962 m boven zeeniveau jouw uitdaging! De Zugspitze, is een rotsmassief van een klasse apart. Hij torent boven Ehrwald uit als de top van het Wettersteingebergte en wordt omgeven door wolken. Met zijn ruige rotswanden die tot in de hemel reiken, de droom van elke bergbeklimmer!


Ook worden we omgeven door prachtige meren, de bekendste is de Heiterwangersee. Hier vind je van alles. Strand, boottochten, bootverhuur, vissen, stand-up paddling en natuurlijk zwemmen en baden in het turquoise water met een fantastisch panorama. De Heiterwanger See vormt samen met de Plansee de op één na grootste watervlakte van Tirol.


Maar ook dichter bij huis kun je afkoelen.

Berwang heeft een eigen buitenzwembad midden in het bos met een mini golf, tennisbanen en een kiosk, het Bärenbad Berwang!

Met 3000 km aan verschillende fietsroutes en tracks kan ook de mountainbiker, e-biker of gravelbiker zijn hart ophalen. We hebben twee verhuurbedrijven in het dorp om je te voorzien van jouw benodigde materiaal.


En we hebben nog veel meer, eigenlijk teveel om allemaal op te noemen. Maar neem een kijkje op de website van de Zugspitze Arena en je kan kiezen wat bij je past. Kletteren, Paragliding, een golfbaan, canyoning, zomerrodelen, bergkarten enz enz enz Je komt tijd te kort!